Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο

Η έννοια Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε.) για εμάς, την Κεντρική Κλινική Αθηνών, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας ! Γιατί μέλημά μας στην Κεντρική Κλινική Αθηνών είναι να αγκαλιάζουμε τον άνθρωπο!

Εθελοντική Αιμοδοσία 
  • Οι εθελοντές αιμοδότες μας αφιερώνουν 5 λεπτά από το χρόνο τους και τα αποτελέσματα βγάζουν… πολύ θετικά συναισθήματα. Η στήριξη των ανθρώπων μας αποδεικνύεται πολύτιμη για ακόμη μια φορά κι αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αίμα για να βοηθάμε όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας. Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο γιατί έχουμε θέσει ως στόχο να στηρίξουμε συστηματικά όσους χρειάζονται αίμα, αλλά και να διατηρήσουμε την τράπεζα αίματος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών. Το αίμα που συγκεντρώνεται, υποβάλλεται σε εξέταση και σε περίπτωση που εντοπιστεί οποιοδήποτε θέμα, οι αιμοδότες ενημερώνονται προσωπικά. Οι εθελοντές αιμοδότες, καθώς κι οι πρώτου βαθμού συγγενείς τους, έχουν απόλυτη προτεραιότητα, αν τυχόν προκύψει ανάγκη για αίμα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ένας ενήλικας μπορεί να δώσει αίμα, 3 με 4 φορές το χρόνο. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποί μας, αλλά κι όλος ο κόσμος, θα πρέπει να μην αφήσουν καμία φορά να πάει “χαμένη”, γιατί με μόνο 5 λεπτά μπορούμε να σώσουμε μια ζωή. Στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, προσπαθούμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με όποιο τρόπο μπορούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο !
Τα ασθενοφόρα μας στην πρώτη γραμμή
  • Τα ασθενοφόρα της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα όλο το 24ωρο και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή έτοιμα να ανταποκριθούν σε αιτήματα διαφόρων φορέων για κάλυψη εκδηλώσεων ή και αγώνων. Πληρώματα των ασθενοφόρων είναι επιλεγμένοι, έμπειροι τραυματιοφορείς, εκπαιδευμένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην ταχεία και ασφαλή μεταφορά των ασθενών. Η Κεντρική Κλινική Αθηνών, μέχρι σήμερα, έχει στηρίξει διάφορες δράσεις, με την παρουσία ασθενοφόρου με το πλήρωμά του :
  • Στους αγώνες Κολύμβησης Open Water & Aquathlon "P. Faliro Nuventi Swimming & Aquathlon Races" στο Π. Φάληρο (Ιούνιος 2017)
Στήριξη των Αγώνων Boxing/Kick Boxing/MMA
  • Η Κεντρική Κλινική Αθηνών αγκαλιάζει τους Αθλητές και στέκεται στο πλευρό όσων αγωνίζονται στη ζωή και στα… ρινγκ !! Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών στηρίζει τη συμμετοχή των αθλητών στο μεγαλύτερο υπερθέαμα μαχητικών αθλημάτων, κύριο μέλημα των οποίων είναι η προάσπιση του νοήματος της ευγενούς άμιλλας και του αθλητισμού. Οι αγώνες έλαβαν μέρος υπό την αιγίδα του Sυcorpion Fight Events που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του IERA ODOS STAGE.
Δωρεάν Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη
  • Η Κεντρική Κλινική Αθηνών ανταποκρινόμενη στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προσφέρει δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις στο Κοινωνικό Ιατρείο Βύρωνα.
Εκπτωτική Πολιτική
  • Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευσυνειδησίας και ευαισθησίας, η Κεντρική Κλινική Αθηνών, πρώτη δημιούργησε τον "Κοινωνικό Τιμοκατάλογο", εφαρμόζοντας έτσι μία ευνοϊκή εκπτωτική πολιτική για τους ασθενείς που την εμπιστεύοναι και την επιλέγουν χρόνια.
Κοινωφελείς Δράσεις

Σύσσωμο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της Κλινικής διενεργεί μία σειρά σημαντικών ενεργειών που αποτυπώνουν τη δράση της σε κοινωνικό επίπεδο. Θεμελιώδης αρχή μας, αποτελεί η από καρδιάς προσφορά και γι ' αυτό η εταιρική μας υπευθυνότητα έχει ως κεντρικό πυλών την έννοια του εθελοντισμού.

  • Στηρίζουμε τον «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ» συγκεντρώνοντας πλαστικά πώματα – καπάκια, τα οποία δίνονται στην ανακύκλωση, έτσι ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα, με τα οποία αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια τα οποία τα διατίθενται δωρεάν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν άμεση ανάγκη, με σειρά προτεραιότητας πάντα στις νεαρές ηλικίες. https://www.youtube.com/watch?v=5sDwIP2VJOM
  • Τρέξαμε για τον Καρκίνο Του Μαστού. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Κλινικής, στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. και περιπάτου 2 χλμ. «Greece Race for the Cure», που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής στην Αθήνα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015. Συνολικά 43 εθελοντές εργαζόμενοι βρέθηκαν στην αψίδα της εκκίνησης της εκδήλωσης στο Ζάππειο, συμμετέχοντας στην εκπλήρωση του σκοπού, που ήταν η ενημέρωση για τις πρακτικές πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.Ο αγώνας Greece Race for the Cure είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.https://www.facebook.com/CentralClinicAthens/photos/?tab=album&album_id=1795823710629428
  • Η Κεντρική Κλινική Αθηνών οργανώνει κάθε έξι μήνες Εθελοντική Αιμοδοσία, σα μία χειρονομία καλής θέλησης, αγάπης και φροντιδας. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών μας είναι πάνω απ' όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας ! https://www.facebook.com/CentralClinicAthens/photos/?tab=album&album_id=1738378503040616