Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Φροντίζουμε τον άνθρωπο
Τι θα χρειαστεί να έχω μαζί μου και να δηλώσω κατά την εισαγωγή;

Κατά την εισαγωγή σας θα πρέπει να έχετε:

  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Εισιτήριο από τον ασφαλιστικό σας φορέα (όπου χρειάζεται).
  • Εάν θα κάνετε χρήση ιδιωτικής ασφάλεια, την Κάρτα Nοσηλείας σας και τον αριθμό του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας.

    Πιο συγκεκριμένα, εάν θα κάνετε χρήση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ):

    • Βιβλιάριο ασθενείας σε ισχύ. Εάν είστε έμμεσα ασφαλισμένος του ΙΚΑ και δεν διαθέτετε θεωρημένο βιβλιάριο, θα πρέπει να το προσκομίσετε μαζί με το θεωρημένο βιβλιάριο του άμεσα ασφ/νου. 
    • Ενημερωτικό Σημείωμα σύνταξης τελευταίου τριμήνου, εάν είστε συνταξιούχος του ΟΠΑΔ. Στην περίπτωση που είστε προστατευόμενο μέλος συντ/χου, θα πρέπει να έχετε μαζί σας και το Ενημερωτικό Σημείωμα σύνταξης τελευταίου τριμήνου του συντ/χου.

    Θα πρέπει να δηλώσετε στο προσωπικό Υποδοχής:

    • τον Αριθμό του Φορολογικού σας Μητρώου (ΑΦΜ)
    • τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) στην οποία ανήκετε
    • τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

    Εάν θα κάνετε χρήση ιδιωτικής ασφάλειας, θα πρέπει να δηλώσετε τη θέση νοσηλείας (Αρ. κλινών ανά δωμάτιο) που δικαιούστε βάσει του ασφαλιστήριου σας. Γι αυτό, είναι χρήσιμο να έχετε επικοινωνήσει προηγουμένως με τον ασφαλιστή σας. 

Θα ακολουθήσω κάποια ειδική διατροφή κατά τη διαμονή μου στην Κλινική;

Το διαιτολόγιο σας καταρτίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος Ιατρού σας από τον ειδικό κλινικό διαιτολόγο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών. Γι αυτό αν επιθυμείτε για κάποιους λόγους (όπως θρησκευτικούς) να ακολουθήσετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, θα πρέπει να ενημερώσετε έγκαιρα τον θεράποντα ιατρό σας.

Επίσης, αν χρειαστείτε κάτι πλέον του συγκεκριμένου διαιτολογίου σας, μη διστάσετε να ενημερώσετε την Προϊσταμένη του ορόφου νοσηλείας σας και αν είναι στα πλαίσια των οδηγιών της διατροφής σας, θα εξυπηρετηθείτε άμεσα. 

Είναι καλό να φροντίσετε να μην καταναλώνετε άλλα φαγώσιμα εκτός από αυτά που σας παρέχει η Κλινική, παρά μόνο μετά από την έγκριση του ιατρού σας.

Στην περίπτωση που θα χρειαστώ αίμα;

Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας όλες οι ιδιωτικές Κλινικές καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών τους σε αίμα από τα δημόσια νοσοκομεία. 

Στην περίπτωση λοιπόν που κατά τη νοσηλεία σας στην Κεντρική Κλινική Αθηνών θα χρειαστείτε αίμα, θα πρέπει να παραπέμψετε τους συγγενείς ή τα φιλικά σας πρόσωπα στο  Λαϊκό Νοσοκομείο με το οποίο συνεργάζεται άμεσα η Κλινική μας καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Πριν την αιμοδοσία θα πρέπει να αναφέρουν το όνομά σας, το όνομα της Κλινικής μας καθώς και την ημερομηνία του χειρουργείου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στην Αιμοδοσία της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών όλο το 24ωρο στα τηλ. 210 36 74 131.

Σημειώνεται ότι οι μονάδες αίματος, αιμοπεταλίων, FFP, που παρέχονται στην Κλινική μας υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους με τις πλέον σύγχρονες εργαστηριακές μεθόδους και μηχανήματα.

Τι θα πρέπει να φέρω μαζί μου για τη διαμονή μου στην Κλινική;

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας:

  • πιτζάμες - νυχτικά - παντόφλες
  • είδη προσωπικής υγιεινής (όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρτσα μαλλιών) 

Θα πρέπει να αποφύγετε να έχετε μαζί σας τιμαλφή ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Στην περίπτωση που έχετε, παρακαλούμε να ενημερώσετε την Προϊσταμένη του ορόφου νοσηλείας σας προκειμένου να παραδοθούν στους υπεύθυνους Ασφαλείας για να φυλαχθούν σε ειδική θυρίδα έως την ημέρα της εξόδου σας.

Η Kλινική δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την απώλεια προσωπικών σας αντικειμένων που δεν έχετε παραδώσει στον ειδικό χώρο φύλαξης. 

Επίσης, μην φέρνετε ηλεκτρικές συσκευές (ηλεκτρικά πιστολάκια, ξυριστικές μηχανές) γιατί μπορεί να μην πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και να προκαλέσουν φωτιά ή ηλεκτροπληξία. 

Χρειάζεται να έχω συνοδό κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία συνοδού, καθώς οι νοσηλευτικοί όροφοι είναι στελεχωμένοι με νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των νοσηλευόμενων.

Εάν παρόλα αυτά επιθυμείτε την παρουσία αποκλειστικής νοσοκόμας, μπορείτε να το ζητήσετε από την Προϊσταμένη του ορόφου νοσηλείας σας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση.

Ποιες είναι οι ώρες του Επισκεπτηρίου;

Οι ώρες επισκεπτηρίου καθημερινά είναι:

  • Νοσηλευτικοί Όροφοι : 11:30πμ-12:30μμ & 17:30μμ-18:30μμ
  • ΜΕΘ: 13:30μμ-14:30μμ

Οι επισκέπτες παρακαλούνται μετά τη λήξη του επισκεπτηρίου να αποχωρούν, επιτρέποντας εσάς ή και τους άλλους ασθενείς να ξεκουραστείτε και διευκολύνοντας το νοσηλευτικό προσωπικό στην εργασία του.

Πού μπορεί να περιμένει ο/η συνοδός μου κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης;

Οι οικείοι των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση μπορούν να περιμένουν στο κεντρικό σαλόνι αναμονής στο ισόγειο του κτιρίου. 

Που οφείλεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου;

Τα αίτια του καρκίνου του παχέος εντέρου παραμένουν άγνωστα. Περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες (η κληρονομικότητα) αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου παχέος εντέρου.

Τι είναι η δυσκοιλιότητα;

H δυσκοιλιότητα δεν αποτελεί νόσο, αλλά ένα σύμπτωμα που μπορεί να είναι εκδήλωση πολλών παθήσεων ή διαταραχών. Το πρόβλημα αφορά όλες τις ηλικίες, αλλά αυξάνεται με την ηλικία, το βαθμό μη κινητοποίησης των ασθενών, τη συνύπαρξη άλλων παθήσεων, τον αριθμό και το είδος των λαμβανομένων φαρμάκων, ενώ είναι συχνότερο στις γυναίκες. Σύμφωνα με ένα ευρέως χρησιμοποιηθέντα ορισμό, ως δυσκοιλιότητα ορίζεται η μείωση της συχνότητας των κενώσεων σε λιγότερες από τρείς εβδομαδιαίως ή η ανάγκη για έντονη σύσφιγξη με στόχο την αφόδευση.  Πρόσφατα, νεότερα κριτήρια έχουν καθορισθεί για τον ορισμό της ιδιοπαθούς (λειτουργικής) δυσκοιλιότητας.

Πώς προκαλείται ο καρκίνος του παχέος εντέρου;

Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του παχέος εντέρου δημιουργούνται από πολύποδες. Οι πολύποδες είναι καλοήθεις όγκοι που προβάλλουν μέσα στο έντερο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πολυπόδων. Ευτυχώς όλοι δεν εξελίσσονται σε καρκίνο. Αυτοί που μπορεί να εξελιχθούν είναι τα αδενώματα, μέσα από μια διαδικασία που διαρκεί περίπου δέκα χρόνια.

Τι είναι και πόσο συχνός είναι ο καρκίνος του εντέρου;

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας κακοήθης όγκος που αναπτύσσεται στην εσωτερική επιφάνεια του παχέος εντέρου. Είναι ένας πολύ συχνός και θανατηφόρος καρκίνος. Στις δυτικές κοινωνίες, αποτελεί τον τρίτο σε συχνότητα καρκίνο για άντρες και γυναίκες και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Η πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει στη διάρκεια της ζωής του τη νόσο είναι 5-6% και το 1/3 πεθαίνει από τη νόσο.

Πώς γίνεται η πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου;

Με δυο τρόπους:

  1. Επηρεάζοντας θετικά τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και
  2. κάνοντας τη διάγνωση σε πρώιμο,θραπεύσιμο στάδιο καρκίνου,πριν από την ανάπτυξη συμπτωμάτων ή ακόμα και στην προκαρκινική φάση των πολυπόδων που μπορούν να αφαιρεθούν και να μη δημιουργηθεί καρκίνος.
Με ποια συμπτώματα εμφανίζεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου;

Σε αρχικά στάδια ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν εμφανίζει συνήθως συμτώματα. Ο ασθενής όμως πρέπει να συμβουλευθεί τον γιατρό του αν εμφανίσει:

  • Αίμα στα κόπρανα
  • Αναιμία
  • Αλλαγή στις κενώσεις (διάρροια,δυσκοιλιότητα)
  • Πόνο στη κοιλιά,φούσκωμα
  • Απώλεια βάρους
  • Επίμονη κόπωση

Τα παραπάνω συμπτώματα δεν σχετίζονται απαραίτητα με καρκίνο του παχέος εντέρου.